2015 m. kovo 30 d., pirmadienis

Pažintis su Airrus MICROPULS X



         Labai džiaugiuosi tokia „švelnia“ žiema, kuri suteikė spiningautojui progą neprarasti įgūdžių ir kartas nuo karto nuvykti prie atviro vandens. Prie upės vykau išbandyti naujo kastinginio koto AIRRUS MICROPULS X (MX731HMF-C), kurį suteikė AIRRUS atsovai Baltijos šalyse kompanija 2KO (www.2ko.lt)




Pagrindiniai spiningo duomenys: 


Ilgis: 7’3 (2,21 m.)

Akcija: Medium-Fast (vidutiniškai greitas)
Užmetimo ribos: 3/8 – 1 oz. (10,5 -28 gr.)
Galia: Heavy
Vienos dalies


Išvaizda


Šis Airrus spiningas tai etalonas, kaip turi atrodyti šiuolaikinis spiningas. Geras spalvų suderinamumas, moderni rankena, patogus multipikatoriaus laikiklis. Prie Airrus spiningų dizaino prisidėjo italai, o kaip žinome italai išmano šuolaikines dizaino tenencijas. Žinoma, galime sakyti, kad išvaizda nesvarbu, svarbu pojūčiai, bet aš manau, kad nusipirkus tokio lygio įrankį, jis turi būti mielas ir akiai. Spiningo žiedai naudojami Kigan kompanijos, kurie sukūrė žiedus šiam kotui pagal Airrus kompanijos pageidavimus.


Savybės

      Šis kotas mane nustebino savo metimo savybėmis. Maniau, kad „amerikonas“ bus kietas ir "kuoliškas", tačiau tik paėmus jį į ranką iškart ši nuomonė buvo paneigta. Testo metu spiningas puikiausiai skraidino tokius nedidelius masalaus kaip Yozuri LM66, Zipbaits Rigge 90F ir Rapala X-Rap 8cm. Maloniai nustebino, kad blanko gramatūra nurodyta reali. Tai 3/8 – 1 oz. (10,5 -28 gr.). Tokio svorio masalus ir reikia naudoti. Mesti virš 28 gramų aš nerekomenduočiau. Taip pat naudojant šiuolaikines technologijas kotas yra ypatingai jautrus.


Pojūčiai prie vandens

          Kadangi esu pamišes dėl voblerių ir tvičingo, tai į kotą pažiūresiu labiau iš savo pozicijos. Šis kotas ne tik puikiai skraidina voblerius, bet tuo pačiu jis su jais tvarkosi labai gerai. Bandžiau jo darbą tikrai su daug voblerių: Yozuri LM66, Zipbaits Rigge 90F, Rapala X-Rap, Zipbaits Orbit 110SP, LC pointer 100SP, O.S.P Asura, O.S.P Rudra, Jackall Mag Squad 128SP. Su visais šiais vobleriais kotas draugavo ir teikė didelį malonumą. 
          Netgi traukiant nedidelę nelegalę lydekaitę kotas perteikia virpesius gan delikačiai.


Testo metu kotą suporavau su Shimano Scorpion 1001XT rite ir PE hibridiniu valu Sunline Cast Away 25lb.


        Dauguma Lietuvos žvejų tvičingui naudoja pintą valą, taip pat ir aš, nes šis valas įrankį padaro daug jautresnį , tačiu jis turi ir minusų. Naudojant “kuolišką” kotą ir pintą valą, mes dažnai sugadiname voblerio darbą per stipriai truktelėję masalą. Taigi norėdami kokybiškiau pravesti voblerį mes turime dėti fluorokarboninį valą arba rinktis minkštesnį kotą ir poruoti jį su pintu valu. Man visgi arčiau širdies pintas valas ir minkštesnis kotas. Būtent AIRRUS MICROPULS X ir pasižymi šiomis savybėmis. Jis puikiai tinka naudoti su pintu valu, tuo pačiu voblerius išmuša minkštai ir tinkamai. Fluorkarboninio valo naudoti tvičingui su šiuo kotu nerekomenduočiau, tačiau žvejojant Crank vobleriais FC valas puikiausiai tiks.


Reziume
      Tai buvo tikrai idomi pažintis su dar vienu žūklės įrankių gamintoju Lietuvos rinkoje. Panašu, kad Airrus gaminiai turi charakterį ir verti spiningautojų dėmesio. Nors šių įrankių kainos ir ne ekonominio lygio, tačiau drysčiau teigti, kad savo gerbėjų Airrus kotai tikrai susilauks. Toliau bandysime, testuosime ir kitus kotų modelius ir mielai pasidalinsime savo įspūdžiais bei pastebėjimais šiame bloge.

Pagarbiai, Gytis M. (Airrus Team Baltics)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.