2015 m. birželio 9 d., antradienis

Micropuls X – dar daugiau galimybių

Prieš gerą mėnesį paėmiau testams Gyčio jau aprašytą Airrus Micropuls X modelį MX731HMF-C (Medium Fast, 10-28g). Ir supratau, kad jis buvo aprašęs jį tikrai tiksliai ir kuo daugiau juo žvejojau tuo smagiau jis skambėjo. Bet mano kai kuriems didiesiems tvičingo vobleriams (MagSquad 128, Balisong) jis pasirodė šiek tiek per silpnas. Tada palyginimui paėmiau ilgesnį ir didesnės gramatūros  modelį MX761HF-C  (Fast, 10-56g).
Pagal viršutinę išmetimo ribą atrodytų turėjo būti tikrai HEAVY kotas, bet jis dirbo gan delikačiai net ir džiginant 15g galvakabliu jis perduodavo virpesius informatyviai. Tvičingo būdu su šiuo kotu naudojau 20-25g eilės voblerius ir juos „išmušti“ buvo visiškai komfortabilu. Teko mėtyti ir 45g sveriantį voblerį, tai tikrai galiu pasakyti, kad jaučiausi drąsiai  ir labiau užsimodamas, bet  56g manau jam jau būtų riba.
Kai pabandžiau  šiuos du modelius, supratau, aš noriu šio koto! Tik dilema buvo kurį būtent variantą rinktis. Pirmas šiek tiek per silpnas , antras psichologiškai skamba per daug Heavy dėl 2oz išmetimo. Tad nusprendžiau aklai užsakyti dar nelaikytą rankoje modelį MX731HF-C.


Tai pirmojo bandyto išmetimas ir antrojo akcija. Ir ką gi, per gerą savaitę nuo užsakymo jis jau mano rankose. Pirmas įspūdis, kad suklydau. Paėmus į ranką jis atrodo toks kuoliškas, tikras amerikonas. Bet neskubu daryti išvadų jo neapkrovęs, tad pirmi bandymai prie vandens. 


Pirma reakcija – metimas įspūdingas kaip ir buvo galima tikėtis. Toliau – darbas, net 10g vobleris jau išjudina tą atrodytų „kuolišką“ viršūnę, tai jau nuteikia optimistiškai.

 Paskui seka 15-20-25g vobleriai, viskas liuks, pataikiau! Pabaigai užsidėjau 10g galvakablį džigui, jautrumas kokio ir tikėjausi.
Daviau ir Gyčiui pabandyti naują savo įrankį, rezultato ilgai laukti nereikėjo.


 Manau šis kotas taps universaliausiu mano įrankiu, nes pagrinde naudoju tvičingo ir džigo techniką.
Dabar lieka tik mėgautis, o gal ir atrasti dar naujus įspūdžius žvejojant plėšrūnus su Airrus Micropuls X.
Kažkam gal viendalis kotas yra nepatogumas transportuojant, bet kas to neasibaido  manau tai vienas įspūdingiausių variantų dabar Lietuvos rinkoje.


Aivaras (Airrus Team Baltics)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.